Xi vrea o armată de avocați

Președintele chinez Xi Jinping a cerut ca talentul juridic să fie cultivat pentru a se angaja luptă internațională și să reziste sancțiunilor spunând că sunt necesari avocați mai buni și o legislație mai puternică în domeniul afacerilor externe. Scriind la Partidul Comunist jurnal teoretic principal marți Xi și-a explicat viziunea pentru a statul de drept socialist cu caracteristici chineze recomandând reforme pentru sistemul juridic intern al Chinei precum și modalități de utilizare a legii pentru luptă internațională.

We trebuie să urmeze regula prioritizării sarcinilor cele mai urgente să consolideze legislația legată de chestiuni externe și să completeze în continuare legile și reglementările împotriva sancțiunilor ingerinței și jurisdicției cu arme lungi. spuse el strigând și el construirea unor echipe juridice specializate.

Președintele a subliniat că lumea a avut a intrat într-o perioadă tulbure adăugând că concurenţa internaţională are loc tot mai mult la nivel de instituții reguli și legi. Din acest motiv Beijingul trebuie să-și consolideze legile și reglementările străine îmbunătățesc eficiența aplicării legii și afacerilor judiciare legate de străinătate și protejează cu hotărâre suveranitatea națională.

SUA Marea Britanie și Uniunea Europeană au impus fiecare sancțiuni Chinei pentru presupusele abuzuri ale drepturilor în Hong Kong și împotriva minorităților musulmane din provincia sa Xinjiang – inclusiv Legea Uighur de Prevenire a Muncii Forțate din Washington o lege adoptată în decembrie care interzice importurile din regiune.

În timp ce Beijingul are ripostat cu sancțiuni proprii puține contramăsuri au fost impuse la nivel legislativ cu cea a țării prima lege anti-sancţiuni a trecut la fel de recent ca vara trecută. Legea a împuternicit autoritățile să sechestreze activele entităților care respectă sancțiunile străine împotriva Chinei și să sancționeze persoanele care refuză să coopereze cu guvernul inclusiv amenzi și deportare.