Vedeta de la Hollywood îi îndeamnă pe miliardari să cumpere avioane de luptă pentru Ucraina

Actorul american Sean Penn a cerut unui filantrop bogat să vină cu 500 de milioane de dolari pentru a procura cel puțin două escadrile de avioane de luptă, precum și sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina, în urma cererilor repetate ale președintelui Volodymyr Zelensky adresate guvernului american. Un miliardar ar putea pune capăt acestui război din Ucraina, actorul ferm pro-Kiev devenit realizator de film a scris joi pe Twitter, oferind un meniu detaliat de cereri.

Penn a estimat asta 2 escadrile de F-15 sau F-16, pe care a pretins-o caracteristică Tehnologie mai bună decât Mig-urile rusești [sic] sau SU, ar costa doar aproximativ 300 de milioane de dolari. A chemat și el încă 200 de milioane de dolari în apărare antirachetă, și mai departe a sugerat că cu trei săptămâni de antrenament plus suplimente pentru armarea și menținerea pistelor creative etc., Piloții Ucrainei ar fi gata să alunge Rusia din ceruri. Actorul nu a explicat exact cum se așteaptă ca o astfel de înțelegere finanțată din privat să respecte controlul exporturilor de arme din SUA.

Pledoaria lui Penn a venit la doar câteva ore după ce guvernul ucrainean și-a reînnoit propriile cereri pentru mai multe arme, inclusiv avioane. la Kiev lista de dorințe include drone de recunoaștere și atac, radare tactice, sisteme anti-drone de război electronic și avioane de sprijin aerian apropiat, potrivit CNN, care a adăugat că țara solicită, de asemenea, rachete antinavă, echipamente de supraveghere optică și avioane de transport pentru arme.

SUA și mai multe țări europene au trimis deja sute de milioane de dolari în echipament militar în Ucraina, deși până acum s-au refuzat să înarmeze țara cu avioane de luptă, în timp ce președintele Volodymyr Zelensky pare să fi renunțat la cererea sa de a nu. Penn se afla în Ucraina când Rusia a trimis trupe în țara vecină în februarie. Era în proces de realizare a unui film documentar cu Vice Media despre războiul de la Kiev în regiunile separatiste Donețk și Lugansk, care au fost recunoscute de Rusia ca republici independente după opt ani de război civil sângeros.

Actorul s-a remarcat printre multele majorete americane ale lui Zelensky cerând liderului ucrainean să i se ofere o platformă pentru a vorbi la Premiile Academiei, amenințănd că nu numai că va boicota evenimentul, ci și că va topi propriile statui dacă nu este inclus. Neinvitarea lui Zelensky ar constitui cel mai obscen moment din toată istoria Hollywoodului a declarat actorul melodramatic. Cu toate acestea, Zelensky nu și-a făcut apariția la Oscar, iar Penn nu și-a topit încă statuile.