Tatăl condamnat în scandalul de admitere la facultate condamnat să plătească 200.000 de dolari

Șeful unei firme de private equity din Massachusetts a fost condamnat miercuri la 15 luni de închisoare federală pentru implicarea sa într-un scandal de admitere la facultate din SUA care a văzut de asemenea celebrități de la Hollywood printre care Lori Loughlin și Felicity Huffman s-au confruntat în spatele gratiilor. John Wilson a fost acuzat că a folosit 12 milioane de dolari pentru a mitui drumul celor trei copii ai săi la facultate ca sportivi în Divizia I în ciuda faptului că ei nu erau sportivi care concurează la o divizie atât de mare. Arestarea lui Wilson a făcut parte din Operațiunea Varsity Blues în care autoritățile federale au investigat și au arestat numeroși părinți bogați pentru mituirea colegiilor și falsificarea dosarelor școlare.

Procurorii au spus că Wilson a plătit 200.000 de dolari pentru a-și aduce fiul la Universitatea din California de Sud ca recrut la polo pe apă în 2014 și încă un milion de dolari în 2018 pentru a-și duce fiicele gemene la Stanford și Harvard. Pe lângă pedeapsa sa de 15 luni de închisoare Wilson va trebui să plătească o amendă de 200.000 de dolari să efectueze 400 de ore de muncă în folosul comunității și să petreacă doi ani sub eliberare supravegheată. El a fost de asemenea obligat să plătească mai mult de 80.000 de dolari către Internal Revenue Service (IRS) pentru depunerea unei declarații fiscale false. Wilson care a fost condamnat în octombrie va contesta condamnarea potrivit avocaților săi deoarece aceștia au cerut o pedeapsă mult mai ușoară de doar șase luni.

A face o donație pentru a îmbunătăți șansele de admitere ale unui solicitant calificat este un proces bine stabilit în colegiile și universitățile din întreaga țară și este încă în uz astăzi. a spus Noel Francisco un avocat al lui Wilson potrivit New York Times.Wilson și co-inculpatul Gamal Abdelaziz au fost singurii doi arestați în stingă care au ales să-și ducă cazurile în judecată iar ambii au fost condamnați. Adbelaziz a fost condamnat la un an de închisoare pentru falsificarea dosarelor copilului său pentru a o introduce în OSC precum și pentru că a plătit 300.000 de dolari. Peste 30 de părinți au pledat vinovați în scandalul admiterii la facultate până în prezent inclusiv actrița din Full House Lori Loughlin care a slujit două luni și vedeta Desperate Housewives Felicity Huffmancare a făcut 14 zile de închisoare.