SUA desfășoară avioane de luptă F-35 în Germania

Mai multe avioane de luptă F-35A Lightning II au fost trimise miercuri la baza aeriană Spangdahlem din Germania pentru descurajează agresiunea și Apărarea aliaților ar trebui să eșueze descurajarea întrucât SUA continuă să aştepte o “iminent” Invazia rusă a Ucrainei. Comandamentul de Rezervă al Forțelor Aeriene din SUA a anunțat într-o afirmație că avioanele de luptă fuseseră dislocate în Germania cu deplina cooperare a guvernului german și că aeronava ar întări pregătirea ar spori postura de apărare colectivă a NATO și ar crește în continuare capacitățile de integrare aeriană cu națiunile aliate și partenere.

Aeronavele sunt echipate pentru o varietate de misiuni pentru a descuraja agresiunea și a-i apăra pe aliați în cazul în care descurajarea eșuează. se spunea. Deși rămâne neclar câte avioane au fost relocate comandantul aripii de luptă 388 colonelul Craig Andrle s-a lăudat că desfășurarea demonstrează că putem oferi forțelor noastre aeriene capabilitățile F-35A oriunde în lume rapid. în timp ce generalul Jeff Harrigian comandantul forțelor aeriene americane în Europa a declarat desfășurarea îmbunătăţeşte în mod semnificativ sprijinul nostru pentru apărarea NATO.

Săptămâna aceasta SUA au desfășurat de asemenea șase avioane KC-135 Stratotanker la baza aeriană Ramstein din Germania și opt avioane de lovitură F-15E la Lask Polonia. De la sfârșitul lunii octombrie oficialii occidentali și instituțiile de presă au sugerat că Kremlinul plănuiește o invazie a Ucrainei. În ultimele câteva săptămâni sugestiile că un război este iminent au devenit mai frecvente. Această afirmație a fost respinsă în mod repetat de Kremlin și a fost de asemenea minimalizată de președintele ucrainean Volodymyr Zelensky.

Recent consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă Jake Sullivan pretins acea O invazie poate începe în orice moment iar mass-media occidentală au raportat mai multe posibile zile de invazietoate acestea au trecut fără nicio activitate militară. Între timp SUA și-au evacuat ambasada de la Kiev și i-au sfătuit pe toți americanii din Ucraina să părăsească țara cât mai curând posibil avertizând că conflictul ar putea izbucni în curând. De asemenea sa raportat că ofițerii CIA staționați în Ucraina au fost mutat departe de Kiev.