Starul olimpic ucrainean în șoc testul de droguri

Schioarea fond ucraineană Valentyna Kaminska a fost suspendată după ce a fost testată pozitiv cu trei substanțe interzise la Jocurile Olimpice de iarnă nereușind verificarea Agenției Internaționale de Testare (ITA) efectuată joi la Jocurile. Tânăra de 34 de ani a dat o probă în ziua celei de-a treia dintre cele patru curse ale sale la Beijing un laborator acreditat de Agenția Mondială Antidoping (WADA) din Beijing detectând un steroid androgenic anabolic și doi stimulenți toți fiind pe lista interzise a agenției.

Laboratorul lucrează la o schimbare rapidă a probelor în timpul Jocurilor permițând analiza și raportarea rezultatelor în mai puțin de 48 de ore. Testul lui Kaminska a necesitat mai mult timp pentru analiză deoarece conținea mai multe substanțe interzise ​​a spus ITA. Într-o declarație ITA a adăugat că a informat-o pe Kaminska și a suspendat-o provizoriu în conformitate cu codul său și cu regulile Comitetului Olimpic Internațional la Jocurile.

Rezultatul înseamnă că Kaminska nu se poate antrena antrena sau participa la nicio activitate la Beijing. Ea are dreptul de a solicita analiza unui eșantion B și poate contesta suspendarea la Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS). Kaminska este al doilea sportiv care a fost testat pozitiv la Jocurile Olimpice după schiorul alpin iranian Hossein Saveh-Shemshaki care a fost suspendat provizoriu săptămâna trecută.

CAS și laboratoarele de testare au ajuns pe prima pagină a ziarelor în ultimele zile din cauza cazului anti-doping care înconjoară senzația de patinaj artistic Kamila Valieva. Prodigyi Comitetului Olimpic Rus (ROC) i s-a permis să continue să concureze la Jocurile într-o hotărâre a instanței după ce a fost anunțat că a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă într-un eșantion în decembrie.

Testul a durat mai mult de șase săptămâni pentru a se întoarce de la un laborator din Stockholm acreditat de WADA ceea ce a condus la întrebări urgente cu privire la motivul pentru care rezultatele au fost dezvăluite la doar o zi după ce Valieva a ajutat ROC să câștige aurul pentru echipe la Jocuri oferindu-i-o tânărului de 15 ani. echipa de puțin timp pentru a-și apăra o apărare față de medicamentul care nu crește performanța cardiacă. Valieva își încheie campania în finala de simplu joi. Jocurile continuă până pe 20 februarie 2022.