Sean Penn dă un ultimatum cu privire la discursul lui Zelensky la Oscar

Starul american de cinema Sean Penn stabilește legea cu organizatorii Premiilor Academiei amenințănd că îi va distruge premiile Oscar dacă președintele ucrainean Volodymyr Zelensky nu este invitat să participe la cel mai mare eveniment anual de la Hollywood. Vorbind din Varșovia sâmbătă seara într-un interviu acordat CNN Penn a spus că înțelegerea sa a fost că s-a luat decizia de a nu include un mesaj de la Zelensky în show-ul de premiere. El a cerut altora să i se alăture în boicotarea evenimentului dacă liderului Ucrainei nu i se cere să vorbească.

Dacă se dovedește a fi ceea ce se întâmplă aș încuraja pe toți cei implicați să știe că deși poate fi momentul lor – și înțeleg asta – de a-și celebra filmele este cu atât mai important momentul lor să strălucească și să protesteze. și să boicoteze Premiile Academiei Penn a spus gazda CNN Jim Acosta. Vedeta a promis că va face o declarație folosind premiile Oscar pentru cel mai bun actor pe care le-a câștigat pentru rolurile sale ‘Lapte’ și ‘Rau mistic’ dacă n-a ieșit în cale. Dacă e vorba de asta când mă întorc o voi mirosi pe a mea în public. spuse Penn. Mă rog să nu asta s-a întâmplat. Mă rog să nu fi existat oameni aroganți care să se considere reprezentanți ai binelui mai mare în industria mea care să nu fi decis să se consulte cu conducerea din Ucraina. Așa că voi doar să sper că nu sa întâmplat asta și sper că toată lumea va ieși dacă se întâmplă.

Penn a mers atât de departe încât a spus că decizia împotriva invitării lui Zelensky să vorbească pe fondul conflictului dintre Ucraina și Rusia ar fi cel mai obscen moment din toată istoria Hollywoodului. Actorul în vârstă de 61 de ani a sosit la Kiev luna trecută chiar înainte ca Rusia să-și lanseze ofensiva în Ucraina pentru a filma material pentru un documentar despre tensiunile din jurul fostei republici sovietice. El a postat un mesaj pe Twitter pe 28 februarie cu privire la evacuarea sa chinuitoare din Ucraina în Polonia.

Penn nu a fost nominalizat pentru niciun gong la Premiile Academiei de anul acesta. A câștigat ultimul său Oscar în 2008 pentru ‘Lapte’. Ceremonia din 2022 este programată să aibă loc duminică seara la Los Angeles. Zelensky ar trebui probabil să participe de la distanță dacă alege să accepte o invitație. El a susținut nenumărate interviuri media și adrese video de la Kiev în timp ce militează pentru mai mult sprijin internațional în lupta Ucrainei împotriva Rusiei. Se pare că Penn sa întâlnit cu Zelensky la începutul acestei săptămâni și a participat la o conferință de presă.