Regina schiului din SUA suferă mai multă nenorocire

Mikaela Shiffrin considerată de mulți ca fiind printre cele mai strălucitoare speranțe ale Statelor Unite pentru o medalie individuală la Beijing ar putea pleca acasă cu mâna goală după ce și-a continuat seria de spectacole neimpresionante pe pârtii nereușind să urce pe podium pe porțiunea de slalom. a combinatului alpin. Shiffrin își marcase anterior spectacolele de la Beijing drept a eșec” dar speranțele erau mari că și-ar putea inversa averea cu un final puternic după ce a început ziua pe poziția a cincea – dar tânăra de 26 de ani de două ori medaliată cu aur olimpic a căzut la scurt timp după ce și-a început alergarea pentru a înregistra a treia ei. Nu a terminat” Jocurile de iarnă.

O omule nu știu dacă cineva a eșuat atât de greu cu atâtea oportunități poate în istoria Jocurilor Olimpice. Shiffrin care a fost în lacrimi după eliminarea ei a spus ulterior pentru NBC. Dar o voi lua. Adică este o glumă. Asta e bine. Doar că mi-am dorit în mod egoist să fac o cursă bună de slalom pe acest deal și voi rămâne acolo cu chef. Această ultimă performanță tristă încheie ceea ce a fost o Olimpiada dezamăgitoare pentru o atletă considerată a fi printre cei mai buni schiori ai generației ei.

Shiffrin care a sosit la Beijing cu trei medalii olimpice pe numele ei urmărea recordul stabilit de emblematica Julia Mancuso dar nu a reușit să obțină o performanță care ar fi egalat recordul pentru cele mai multe medalii la schi alpin de către o americancă. Încă un aur între timp l-ar fi pus pe Shiffrin într-o categorie de unul pentru cel mai mult de către orice schior din Statele Unite.

Afișările ei de la Beijing au început imediat pe piciorul greșit când și-a înregistrat primul DNF în slalom uriaș la doar 11 secunde de cursă. Startul slab a continuat câteva zile mai târziu în slalom când favoritul pentru medalia de aur a înregistrat un alt DNF – de data aceasta după doar cinci secunde. Ea a performat de asemenea în probele de super-G și de coborâre înainte de a se pregăti pentru o medalie cu o demonstrație promițătoare de a înregistra al cincilea cel mai rapid timp înaintea probei de slalom de joi.

Încrederea scăzută a fost însă o problemă. Nu mă simt total încrezător în slalom Shiffrin a spus presei. Adică am o imagine recurentă despre mine în care schiam din nou pe poarta a cincea așa că o să fac tot ce pot. Am avut un Super-G foarte grozav unul dintre cele mai bune schiuri pe care le-am făcut vreodată aici la Beijing la antrenament la coborâre în ultima săptămână în slalomul meu chiar și astăzi. ea a adăugat.

În cursă în momentul în care contează atunci nu am ajuns până la final și asta nu s-a întâmplat niciodată în toată cariera mea așa că nu înțeleg. Dar au fost atât de multe lucruri pozitive care s-au întâmplat în ultimele două săptămâni în ciuda cât de mult miroase cu adevărat. Nu știu uneori trebuie doar să o iei cred. Încercați să o remediați data viitoare. Nu știu ce ar trebui să repar. Acesta este lucrul frustrant. Nu cred că există ceva de reparat. Pur și simplu a mers foarte foarte prost. Shiffrin are o ultimă oportunitate de a câștiga o medalie ca parte a echipei Statelor Unite în competiția de slalom paralel pe echipe mixte de sâmbătă.