Neputincios Djokovic dezvăluie că reacția colegilor este rănită în saga de vaccinare

Jucătorul de tenis numărul unu din lume Novak Djokovic și-a rupt tăcerea în legătură cu circumstanțele conflictului său de viză cu oficialii australieni de imigrare precum și despre reacția colegilor săi de tenis și despre circumstanțele șederii sale într-un hotel de detenție controversat din Melbourne luna trecută. Djokovic nevaccinat a fost deportat din Australia la câteva zile după ce a sosit în țară în încercarea de a-și apăra coroana de la Australian Open și de a urmări ceea ce ar fi fost o victorie record de 21 de Grand Slam încălcând regulile stricte ale țării privind Covid-19 într-un scandal care a cuprins lumea sportului.

Starul sârb a ajuns în țară cu impresia că i s-a acordat o scutire medicală de la vaccinările obligatorii necesare oricărui cetățean străin pentru a intra în țară – dar acest lucru a fost reprosat rapid de oficialii Australian Border Force (ABF). Saga totuși ar mai vedea câteva întorsături înainte de încheierea ei. Viza lui Djokovic a fost restabilită după ce o instanță a stabilit că nu i s-a oferit un proces echitabil suficient la reținere.

Cu toate acestea a fost din nou revocată prin ordin al ministrului țării pentru imigrări Alex Hawke – cu Djokovic părăsind ulterior țara după ce apelul său final a fost respins. Vorbind într-un interviu cu BBC a spus Djokovic despre hotelul de detenție în care a fost forțat să stea – care a fost criticat pentru că ține pe o perioadă nedeterminată refugiați și solicitanți de azil în săraci și chiar condiţiile presupuse periculoase.

Ei bine cu siguranță nu a fost plăcut dar știi nu vreau să stau aici și să mă plâng de condițiile din acel centru de detenție pentru că am stat șapte zile. Djokovic a spus despre șederea sa temporară. Mai îngrijorător pentru el a fost tratamentul acordat de către ABF despre care spune că i-a refuzat să folosească telefonul nu i-a lăsat să doarmă și ia cerut să-și explice constant situația în mai multe interviuri. Da m-am simțit neputincios el a spus. Când am ajuns nu am avut voie să-mi folosesc telefonul timp de trei patru ore. Era miezul nopții de la 1 dimineața până la 9 dimineața. Nu am dormit pentru că treceam prin întrebări la fiecare 30 de minute practic.

Știi că am avut multe multe interviuri care au fost începute și apoi oprite și apoi întrerupte apoi am așteptat ca persoana să vorbească cu superiorii lui apoi se va întoarce. A durat toată noaptea. Cazul lui Djokovic a fost soluționat doar în zilele dinaintea primului său meci programat – o situație spune el a creat un program de pregătire cu adevărat bizar pentru primul Grand Slam al anului. Dar mai dureroasă decât situația sa de viză spune el a fost reacția unora dintre colegii săi din turneu.

Viza a fost reintrodusă. Mai întâi revocată apoi repusă apoi revocată din nou. Așa că am fost liber timp de patru zile și mă antrenam dar nu erau zile obișnuite de antrenament pe care le aveam în mod normal înainte de o competiție de Grand Slam. a explicat. Am avut elicoptere zburând deasupra fiecărei sesiuni de antrenament pe care le-am avut pe Arena Rod Laver camere peste tot și colegii mei și asta m-a durut foarte mult știi pentru că am simțit acea energie și acele priviri de la colegii mei. și oameni care se aflau în centrul de tenis.

Evident că înțeleg că ei aveau o percepție care se baza pe ceea ce vedeau din rapoartele din presă și nu am putut. Nu ieșeam în presă din cauza a ceea ce am spus anterior în [terms of] respectând procesul legal și respectând Australian Open. Australian Open a fost câștigat în cele din urmă de spaniolul Rafael Nadal care l-a devansat pe rusul Daniil Medvedev în coroană într-o finală palpitantă și astfel a devenit primul jucător de tenis masculin care a câștigat 21 de turnee de Grand Slam.