Marea Britanie lansează noi îndrumări privind imparțialitatea politică pentru școli

Profesorii din Marea Britanie au fost spuse să abordeze problemele sensibile din clasă într-un mod imparțial din punct de vedere politic și să nu prezinte copiilor opinii care se opun normelor fundamentale ale societății. Ministerul Educației a declarat că noul ghid publicat joi îi va ajuta pe profesori să navigheze în probleme precum conflictul israeliano-palestinian și moștenirea Imperiului Britanic.

Acesta afirmă că profesorii nu trebuie să promoveze opinii politice partizane și trebuie să ofere o imagine de ansamblu echilibrată a subiectelor atunci când vorbesc cu studenții. Acesta notează că profesorii ar trebui să fie clar că rasismul nu are loc în societate dar Ar trebui să evite să pledeze pentru organizații specifice care au obiective sau opinii larg contestate.

În mod similar ghidul recomandă ca educatorii să respecte informațiile faptice atunci când predau despre personaje istorice mai degrabă decât despre moștenirile lor contestate. Se notează că profesorii ar trebui să se concentreze pe ceea ce indivizii au fost cel mai bine cunoscuți. Personalități precum Winston Churchill amiralul Horatio Nelson și pionierul mașinilor cu abur James Watt ar putea intra în această categorie fiind criticate în urma mișcării Black Lives Matter.

Nu vreau să existe bariere – reale sau percepute – în calea activității vitale a profesorilor în acest spațiu motiv pentru care întăresc că nicio materie nu este interzisă în clasă. Secretarul pentru Educație Nadhim Zahawi a declarat într-o declarație. Totuși a adăugat că fiecare subiect trebuie să fie tratate într-un mod adecvat vârstei cu sensibilitate și respect și fără a promova teoriile contestate ca fapte.

De asemenea școlile sunt sfătuite să verifice cu atenție vorbitorii externi sau grupurile invitate să se adreseze copiilor. Comunicatul guvernamental recomandă profesorilor să se asigure că studenții sunt conștienți de faptul că vizitatorii sau vorbitorii pot avea o părtinire politică. Departamentul pentru Educație a oferit de asemenea un scurt pliant oferind mai multe îndrumări pentru profesori cu privire la modul de a naviga în subiecte dificile.