Jucător profesionist concediat pentru că a insultat bărbați

Tanukana – o jucătoare profesionistă de Tekken pentru echipa de esports Cyclops Athlete Gaming din Osaka – a fost scoasă din listă după ce a făcut comentarii denigratoare despre bărbații scunzi în timpul unui stream live. Descrisă de unii drept o stea în devenire în scena esporturilor japoneze Tanukana a spus în timpul unui flux recent că Bărbații care au sub 170 cm (aproximativ 5’5) nu au drepturile omului și ar trebui să analizeze o intervenție chirurgicală de alungire osoasă.

Unii au susținut că remarcile lui Tanukana au fost oarecum interpretate greșit deoarece cuvântul pentru drepturile omului în japoneză (jinken人権) este de asemenea un argo pentru jocuri și înseamnă un articol esențial într-un joc dar cu toate acestea declarația ei a stârnit un scandal în Comunitatea de jocuri japoneză.

După ce a primit feedback spunând că fluxul ei conținea un discurs instigator la ură Tanukana a scris într-un tweet acum șters că nu intenționează să jignească pe nimeni și că și-a exprimat prost dragostea pentru oamenii înalți. Dar deși și-a cerut scuze acest lucru a fost considerat insuficient.

Echipa ei de sporturi Cyclops Athlete Gaming și-a emis de asemenea scuze în urma fluxului scriind că Tanukana a făcut o remarcă necorespunzătoare asupra unui flux și acel Ciclop Ne cerem scuze sincer pentru neplăcerile și îngrijorarea cauzate fanilor sponsorilor și altor părți afiliate care ne susțin în mod regulat.

Tanukana și-a dat o a doua scuză scriind Ca jucător profesionist de sporturi și ca membru al societății regret profund și îmi cer scuze că te-am trădat. dar a fost totuși concediată din echipa Cyclops. Scena jocurilor de noroc din Japonia a devenit recent mult mai formală și a atras o mulțime de sponsori după ce jucătorii profesioniști au fost recunoscuți oficial în Japonia permițând oamenilor să obțină licențe pentru a urma jocurile ca o carieră profesională.

Potrivit Japan’s Esports Union una dintre principalele caracteristici care definesc un jucător profesionist este conștiința de sine de a fi un profesionist motiv pentru care echipele japoneze de esports au fost deosebit de atente cu modul în care se comportă jucătorii lor și fac tot ce le stă în putință pentru a evita controversă care ar putea speria potențialii sponsori.