Guvernatorii și premierii vor să fie renunțat la mandatul de vaccinare a camioanelor

Premierul Alberta Jason Kenney a semnat o scrisoare prin care le cere premierului canadian Justin Trudeau și președintelui american Joe Biden Renunțați la mandatul vaccinului transfrontalier în vigoare pentru camionieri un mandat care a declanșat inițial proteste masive în Canada împotriva cerințelor privind vaccinul Covid-19.

Alături de semnătura lui Kenney scrisoarea este susținută de 16 guvernatori de state americane inclusiv de Greg Gianforte din Montana și Kristi Noem din Dakota de Sud. Scrisoarea cere să fie reintroduse scutiri pentru camionerii care trec granița atât pentru vaccinuri cât și pentru cerințele de carantină.

Suntem profund îngrijorați de faptul că rezilierea acestor scutiri a avut un impact negativ demonstrabil asupra lanțului de aprovizionare din America de Nord a costului vieții și a accesului la produse esențiale pentru oamenii din ambele țări. scrie scrisoarea.

Kenney a fost mai precaut în sprijinul său față de protestatarii Freedom Convoy în trecut spunând la începutul acestei luni că este de acord cu preocupările protestatarilor dar unii implicați în protestele în masă poartă viziuni extreme potențial chiar pline de ură.

El a adăugat că demonstranții ar trebui respectați regulile rutiere nu blocați drumurile fiți în siguranță și respectați. Trudeau care a spus că cei implicați în proteste țin viziuni inacceptabile a invocat recent Legea privind situațiile de urgență care oferă guvernului și ofițerilor de poliție mai multă autoritate în perturbarea finanțării convoiului precum și în despărțirea blocaje ilegale la punctele de trecere a frontierei și în marile orașe unde poliția a întrerupt protestele.

Protestele anti-mandat din Canada au loc de aproximativ trei săptămâni. Ei au început ca camionieri care protestează împotriva propriilor mandate specifice dar demonstrațiile au crescut în amploare și amploare fiind protestată împotriva gestionării de către Trudeau a mandatelor Covid și a vaccinurilor în general. În ciuda respingerii din partea autorităților protestatarii au continuat să ocupe marile orașe și zone chiar și recent închizând Podul Ambassador un punct de trecere a frontierei aglomerat până când poliția a dispersat mulțimea.