China și India sunt loiale Rusiei susține marele maestru de șah

Marele maestru de șah Serghei Shipov a spus că Rusia ar trebui să găzduiască turnee de șah cu jucători din țări care sunt “loial” la acesta invitat inclusiv China India și Belarus. Rusiei i s-a interzis să organizeze evenimente organizate de Federația Internațională de Șah (FIDE) ca urmare a atacului asupra Ucrainei deși organismul de conducere nu a ajuns să se alăture multor alte federații sportive pentru a interzice concurenții ruși și belarusi.

FIDE l-a interzis pe marele maestru rus Serghei Karjakin timp de șase luni după ce și-a exprimat sprijinul pentru Rusia în președintele său Vladimir Putin – iar Shipov a fost investigat dar nu pedepsit pentru comentarii considerate a fi pro-Rusia dar mai puțin provocatoare. Jucătorii de șah nu ar trebui să stea cu mâinile în brațe a spus Shipov care a fost numit mare maestru în 1996 de către FIDE vorbind cu Tass.

Sunt profesioniști trebuie să joace [and] câștiga ceva pentru că viața este viață. Văd că schiorii și biatleții noștri participă activ la diverse competiții iar șahiştii ar trebui să facă același lucru. Puteți invita sportivi din Belarus India China și alte țări care sunt mai mult sau mai puțin loiali Rusiei. Ar fi organizatori și sponsori. Cred că băieții noștri ar fi bucuroși să joace. Trebuie să o facem; Îmi doresc să se întâmple.

Shipov se referea la o competiție bine primită organizată în Siberia pentru sportivii care au fost interziși de la Jocurile Paralimpice de la Beijing la începutul acestei luni. Competiția s-a desfășurat sub We Are Together. Bannerul sportiv și oficiali precum președintele Comitetului Paralimpic Rus (RPC) Pavel Rozhkov au vorbit miercuri despre planurile de organizare a viitoarelor competiții internaționale alături de partenerii Rusiei.

Am decis că anul acesta vor avea loc o serie de campionate deschise cu participarea BRICS și SCO [Shanghai Co-operation Organization] țări și am intensificat la maximum relațiile cu Comitetul Național Paralimpic al Chinei a cărui echipă națională este cea mai importantă echipă mondială de astăzi spuse Rozhkov.

Chiar zilele trecute am primit o scrisoare de la șeful NPC-ului Chinei care spune că China acordă o mare atenție cooperării țărilor noastre. Evenimentele sportive majore care au fost retrase din Rusia de la începutul conflictului includ finala Ligii Campionilor de fotbal din mai și Campionatele Mondiale de înot 2022 pe curse scurte care sunt programate pentru decembrie.