Americanii numesc cele mai urgente probleme în noul sondaj

Inflația se află în fruntea listei probleme urgente pentru americani urmați de imigrație și Covid-19 a constatat un nou sondaj care arată că republicanii democrații și independenții împărtășesc unele dintre aceleași preocupări financiare. O nouă Universitate Quinnipiac studiu publicat miercuri a cerut respondenților să clasifice cel mai urgent problemele cu care se confruntă în prezent țara constatând că 27% au menționat inflația pe primul loc în timp ce 12% au spus imigrația și 10% pandemia de Covid-19.

Inflația din SUA este acum la ea cel mai înalt nivel din ultimele patru decenii cu prețurile de consum în creștere cu 75% în ultimul an. În timp ce 36% dintre republicani pun inflația în fruntea listei lor de preocupări – cea mai presantă problemă pentru respondenții GOP – democrații văd de asemenea creșterea prețurilor ca o problemă 13% numind-o drept principala problemă. Cu toate acestea schimbările climatice și legile electorale s-au clasat înaintea inflației pentru democrați la 17% și respectiv 16%.

Dintre alegătorii independenți între timp 32% au menționat inflația ca fiind cea mai urgentă îngrijorare urmată de imigrație (10%) Covid-19 și schimbările climatice (la egalitate la 9%). Același sondaj a arătat că aproape 60% dintre respondenți spun că economia țării se înrăutățește în timp ce 15% au spus că se îmbunătățește și 25% cred că a rămas la fel – o evaluare mai negativă decât sondajul anterior efectuat cu o lună în urmă în care 54% au spus au crezut că economia se reduce.

Opiniile despre președintele Joe Biden și acțiunile sale în funcție continuă să scadă. În timp ce un sondaj din 12 ianuarie a arătat un rating general de dezaprobare de 53% în sondajul de miercuri această cifră a crescut la 55%. Pe șase aspecte cheie Curtea Supremă răspunsul la Covid-19 politica externă tensiunile cu Rusia violența armată și economia președintele a primit scoruri universal negative un număr mai mare de respondenți dezaprobând performanța sa în fiecare domeniu.